Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
[Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Домашні клопоти » Побутова техніка » Поради, щодо вибору побутової техніки (Поради, рекомендації)
Поради, щодо вибору побутової техніки
superpiaДата: П`ятниця, 21.10.2011, 14:05 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 221
Нагороди: 0
Репутація: 5
Статус: Offline
Поради, щодо вибору побутової техніки
 
superpiaДата: П`ятниця, 21.10.2011, 14:07 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 221
Нагороди: 0
Репутація: 5
Статус: Offline
ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРАТИ КУХОННУ ВИТЯЖКУ?
1. Основним та першим параметром вибору кухонної витяжки є її дизайн. На цей час на ринку представлені кухонні витяжки різних форм, розмірів та кольорів. Як правило, до будь-якого дизайну кухонних меблів та самої кухні в цілому можна підібрати кухонну витяжку. Кухонні витяжки протягом багатьох років змінювали свої зовнішні дані та зараз все більше з'являється відмінних рис у дизайні. Також зверніть увагу на типи витяжок. Кухонні витяжки можуть бути купольні, що вбудовуються, кутові і острівні. Остаточний вибір залежить від ваших дизайнерських та особистих переваг.

2. Як би не банально це звучало, але розмір має значення. Кухонна витяжка повинна бути не менше ширини Вашої варильної поверхні. Якщо, приміром, ширина варильної поверхні 60 см., а придбана кухонна витяжка 50 см., то поверхня витяжки, що захоплює повітря над варильною поверхнею не будуть відповідати один одному. І частина запахів буде залишатися на кухні. Тільки при дотриманні правила рівної ширини кухонної витяжки і варильної поверхні Ваша кухонна витяжка буде працювати ефективно. Як правило, кухонні витяжки, варильні панелі, духові шафи мають стандартні розміри – 50, 60, 90, 120 сантиметрів. Тому Вам буде легко підібрати кухонну техніку по розмірах.

3. Швидкість і якість очищення повітря на кухні прямо залежить від продуктивності кухонної витяжки. Мотор - це серце витяжки. Кухонні витяжки мають різну продуктивність, яка залежить також від розміру Вашої кухні. Ви можете самостійно визначити потужність витяжки, яка буде ефективна саме для Вас. Ми пропонуємо формулу розрахунків необхідної потужності кухонної витяжки.

Q = ( X (довжина кухні) x Y (ширина кухні) x Z (висота стелі)) x 10 +15% = м³/година

1. Площу кухні множимо на висоту стелі – одержуємо об’єм кухні.
2. Об’єм кухні множимо на 10 ( по нормах санітарного стандарту за 1 годину повітря в приміщенні повинен повністю оновлюватись не менш 10 раз).
3. До даного результату додаємо 15% (облік опору вентиляційної шахти).

Приклад:
якщо у Вас кухня довжиною 4 м., шириною 2,5 м. та висотою стелі 2,5 м., то розрахунки буде виглядати так: (2х3х2,5) х 10 + 15% = 287,5 м³/годину.
Таким чином, витяжка з продуктивністю близько трьохсот кубометрів в годину забезпечить повну та оптимальну вентиляцію Вашої кухні.


4. Кухонні витяжки можуть працювати у двох режимах. Це режим відводу і рециркуляції.
У випадку роботи кухонної витяжки в режимі витяжної системи повітря передається назовні по спеціальній трубі.
Повітроочисник приєднується до отвору, що відводить повітря назовні за допомогою твердого або еластичного трубопроводу діаметром 150 або 120 мм. і відповідних затискачів, які слід придбати в спеціалізованих магазинах.
Зверніть увагу, що кожний згин трубопроводу знижує продуктивність кухонної витяжки.
В режимі рециркуляції профільтроване повітря повертається в приміщення через отвори, розташовані з обох боків кухонної витяжки.
При такій установці кухонної витяжки, слід встановити вугільний фільтр, який буде пропускати всі неприємні запахи через себе, а жир буде накопичуватися на металевих або алюмінієвих фільтрах, які потім можна помити. Вугільні фільтри можна придбати окремо.

5. Кухонні витяжки мають різний тип освітлення, які додатково освітлюють варильну поверхню та робочий простір. Освітлення на кухонних витяжках може розташовуватися, як завгодно. Але найбільш зручним є розташування ближче до стіни, тому що світло не б'є в очі та не нагрівається передня панель витяжки. Кухонні витяжки мають кілька типів ламп. Це звичайні флуоресцентні, галогенові лампи та LED лампи, які набули популярності за останні 2 року.

6. Управління кухонної витяжки досить просте. Це може бути просте слайдерне керування, у якім перемикання швидкостей відбувається за рахунок переміщення повзунка. Кнопкове керування звичайно має три кнопки швидкості та кнопку освітлення. Відключення відбувається подвійним натисканням кнопки швидкості. У моделях комфорт та преміум класів керування, як правило, електронне. Такі кухонні витяжки мають таймер, регулювання освітлення, кілька режимів швидкостей, а також у деяких моделях вбудований РК дисплей.

7. І наприкінці рекомендую купувати кухонні витяжки виробників, що зарекомендували себе, які мають власну виробничу базу, що гарантує якість, надійність та безпека експлуатації.

Взято тут.
 
Top-TurДата: П`ятниця, 18.01.2013, 21:41 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Не согласна, что главным параметром является дизайн. Мне, например, не понятно, как выбрать мощность.
 
AmourTierДата: Субота, 26.11.2016, 13:09 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 6
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Мені не везе з електрочайниками. Купували три штуки різні фірми, чомусь ламаються через місяць-два. Не розумію, в чому справа, можливо в частих перепадах напруги.
 
Форум » Домашні клопоти » Побутова техніка » Поради, щодо вибору побутової техніки (Поради, рекомендації)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024