Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2012 » Жовтень » 9 » Великий бізнес
18:00
Великий бізнес
Сбербанк Росії продає банк в Україні - ЗМІ

У минулому році державний Сбербанк Росії здійснив несподівану і незрозумілу для багатьох операцію - придбав вісім дочірніх банків австрійської групи Volksbank, розташованих у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Фольксбанк в Україні
Як з'ясував Forbes.ua, через приблизно рік після цієї угоди український Сбербанк Росії виставив свою "сестру" на продаж.

"Оголошено тендер для охочих купити Фольксбанк", - повідомило джерело видання в Сбербанку.

Потенційні покупці вже отримали письмові пропозиції взяти участь у конкурсі. Серед них, за словами джерела, Альфа-Банк, власник Дельта Банку Микола Лагун і основний акціонер концерну Галнафтогаз Віталій Антонов.

Останній колись контролював Універсалбанк, який у 2006 р. він продав найбільшому грецькому банку EFG Eurobank Ergasias.

Варто нагадати, що ще в лютому цього року голова правління Сбербанку Росії Герман Греф говорив, що українська "дочка" Сбербанку і Фольксбанк будуть об'єднані в одну фінустанову.

Експерти вважають, що продажі другої фінустанови в Україні може бути пов'язані з відсутністю синергії від злиття двох банків.

"Продаж Фольксбанку - це найбільш логічне, що може зробити Сбербанк", - упевнений головний фінансовий аналітик РА Експерт-Рейтинг Віталій Шапран.

Таким чином росіяни проводять реструктуризацію своїх активів і мережі, вважає експерт, який також помітив, що, швидше за все, Сбербанк не хоче більше нарощувати свою присутність в Україні.

Після придбання банку росіянами в 2011 році його активність пішла на спад: на 1 липня цього року активи Фольксбанк склали 2,3 млрд грн. За перше півріччя вони скоротилися на 700 млн грн, або майже на третину, відтік депозитів склав близько 200 млн грн.

У той же час, банк скоротив свою міжбанківську заборгованість приблизно на 800 млн грн. "Останнім часом банк практично не кредитував, а повертав заборгованість перед колишніми акціонерами", - говорить колишній працівник Фольксбанку.

Чому цей львівський банк уже кілька років намагається продати портфелі своїх проблемних кредитів і за його можуть продати, читайте на Forbes.ua.
За матеріалами: Forbes.ua

Взято тут.
Переглядів: 613 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024