Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2012 » Червень » 6 » Законодавчі ініціативи
11:40
Законодавчі ініціативи
Влада пропонує реєструвати житло в недобудовах - Ъ

Уряд пропонує врегулювати процедуру реєстрації майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва. Це дозволить захистити забудовників і інвесторів при укладанні договорів купівлі-продажу майнових прав, вважають юристи, пише Коммерсантъ-Украина в статті довгобудів видадуть документи.
Видання пояснює, що покупець незавершеного будівництва зможе його перепродати, а банки - прийняти як заставу, однак це не зробить безпечними угоди з цільовими іпотечними облігаціями фондів фінансування будівництва, які зараз займають вагому частку первинного ринку житла.

Як йдеться в зареєстрованому у Раді законопроекті Кабміну N10557 Про реалізацію соціальних ініціатив президента щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів, в Бюджетному кодексі до переліку захищених статей бюджету будуть включені витрати на компенсацію частини відсотків за кредитами, отриманими на будівництво чи придбання житла в рамках програми президента за пільговим кредитуванням.

Видання зазначає, що ця норма буде постійною (кредити видаються на термін до 15років), щоб не створювати ризики для громадян в разі нестачі коштів бюджету.

Однак будуть змінені і правила роботи на будівельному ринку, пише КоммерсантЪ-Украина і пояснює, що законопроектом передбачена обов'язкова державна реєстрація майнових прав на об'єкти незавершеного будівництва та їх частини.

За словами директора департаменту держпрограм і розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олександра Непомнящего,ця норма вирішить проблему застави в разі іпотечного кредитування, у тому числі пільгового, а також стане додатковою гарантією права на власність.

За даними партнера юридичної компанії Moris Group Тараса Герули, до 60%забудовників здійснюють продаж незавершених об'єктів нерухомості за "сірою"схемою - шляхом підписання договорів відчуження майнових прав на житло.

Однак новий законопроект зможе вирішить лише проблему прямих взаємовідносин інвестора із забудовником, з яким було підписано інвестиційний договір. Зараз багато забудовників залучають кошти населення за допомогою випуску цільових будівельних облігацій, яких новий механізм не стосується.

Як повідомлялося, український уряд пропонує Верховній Раді дозволити співвласникам багатоквартирних будинків отримувати інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про власників житлових і нежитлових приміщень у своєму будинку.
 
Взято тут.
Переглядів: 605 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024