Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2010 » Липень » 14 » Законодавчі ініціативи
12:43
Законодавчі ініціативи
Раді запропонували скасувати заборону на розірвання договорів купівлі-продажу недобудов

Заборону на розірвання договорів купівлі житла в недобудованих будинках, яка діє до 1 січня 2012 року, можуть скасувати.
Відповідний законопроект N 6687-1 Про внесення змін до Закону України Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва (про продовження терміну дії заходів підтримки будівництва житла), внесений до парламенту 9 липня 2010 року.
Документ пропонує виключити із закону частину четверту ст. 3, яка забороняє фізичним та юридичним особам розривати будь-які договори, результатом яких є передача забудовниками завершеного об'єкта (частини об'єкта) житлового будівництва за умови, що за такими договорами здійснено оплату 100% вартості об'єкта (частини об'єкта) житлового будівництва, крім випадків, якщо такий розрив здійснюється за угодою сторін.
На думку автора законопроекту, народного депутата Юрія Кармазіна (НУ-НС), це дозволить мотивувати забудовників прискорити закінчення будівництва, використовуючи для цього частину надприбутків, які вони отримали за рахунок будівництва.
"Доцільно встановити, що фінансування операцій комерційних банків в частині надання громадянам іпотечних кредитів на завершення будівництва житла, що здійснюється відповідно до чинного законодавства, згідно з цим Законом, здійснюється виключно Державною іпотечною установою, без участі Національного банку України, для якого цей обов'язок є невластивим , а за участю самих комерційних банків та інших суб'єктів господарювання за номінальною вартістю з дохідністю в розмірі облікової ставки на строк їх обігу ", - наголошується в повідомленні.
У пояснювальній записці також йдеться, що всі суб'єкти права власності рівні перед законом, тому доцільно припинити або обмежити права фізичних та юридичних осіб, які цим законом обмежені на користь забудовників.
Крім того, в порушення вимог частини другої статті 99 Конституції України, згідно з якою основною функцією центрального банку держави - Національного банку України - є забезпечення стабільності грошової одиниці.
"На Національний банк покладено невластивий йому борг, який не сприяє здійсненню функцій, які покладені на нього Конституцією України", - говориться в пояснювальній записці до законопроекту.
При цьому документ пропонує встановити, що фінансування операцій комерційних банків в частині надання громадянам іпотечних кредитів на завершення будівництва житла здійснює виключно Державна іпотечна установа без участі Національного банку України, для якого цей обов'язок є невластивим, а за участю самих комерційних банків та інших суб'єктів господарювання.
Як повідомлялося раніше, Верховна Рада заборонила фінансовим установам, які виступають управителями фондів фінансування будівництва житла, залучати кошти для інвестування будівництва об'єкта до того, як забудовник отримає в установленому порядку дозвіл на будівництво.

За матерiалами: ЛIГАБiзнесIнформ
 
Оригінал статті за адресою

 
Переглядів: 738 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024