Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2009 » Вересень » 2 » Забудовникам доведеться повертати гроші інвесторам на вимогу!
12:57
Забудовникам доведеться повертати гроші інвесторам на вимогу!
Забудовникам доведеться повертати гроші інвесторам на вимогу!
Нардеп Оксана Білозір (фракція НУНС) пропонує відмінити заборону на розірвання інвестиційного договору із забудовником. Таким чином депутат має намір відновити право інвесторів повертати засоби, вкладені в будівництво житла. 
Зокрема, Про. Білозір пропонує виключити із Закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі і житлового будівництва" положення, що забороняє розривши фізичними і юридичними особами яких-небудь договорів, результатом яких є передача забудовниками завершеного об'єкту (частини об'єкту) житлового будівництва за умови, що за такими договорами здійснена оплата 100% вартості об'єкту (частини об'єкту). Відповідний законопроект N4426 вже поданий до парламенту.

На думку депутата, окремі положення вказаного Закону, прийнятого в грудні 2008 року, не тільки не допоможуть вирішити проблеми на ринку житлового будівництва, але і посилять їх, оскільки автори документа "поклопоталися виключно про інтереси забудовників, залишаючи без уваги права фізичних і юридичних осіб, що інвестували свої засоби в будівництво житлових будинків". Таким чином, держава фактично залишає інвесторів як без грошей, так і без житла, відзначає Про. Білозір.

Крім того, на думку автора проекту, законодавчо "заморозивши" засоби фізичних і юридичних осіб, інвестовані в будівництво житла, держава тим самим задекларувала високі ризики для майбутніх інвесторів в житлове будівництво. Адже інвестор, який розглядатиме можливість вкладення засобів в житлове будівництво, матиме на увазі, що його засоби у будь-який момент можуть бути законно "заморожені" на строк до 18 місяців, без виплати належної компенсації.

Т. е. держава не тільки не дає гарантій захисту інвесторів, але і застерігає від вкладення засобів в будівництво, "блокуючи" інвестиції в галузь, вважає депутат.

Також, на думку Про. Білозір, в невигідне положення інвестора ставить норма вказаного Закону України, що звільняє будівельні компанії від штрафних санкцій і повернення довга за прострочення грошового зобов'язання.
Законопроектом N4426 пропонується відновити право інвесторів повертати вкладені в будівництво засоби на умовах, визначених Законом "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла і операції з нерухомістю"
Дата: 2009-05-11
Источник: http:/www.prostobank.ua/
Переглядів: 853 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024