Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2013 » Листопад » 27 » Реэстрація нерухомості
15:50
Реэстрація нерухомості
В Україні 60% реєстрації майна здійснює Держреєстр, 40% – нотаріуси

Державна реєстраційна служба на сьогодні розгрібає всі проблеми, які залишилися у спадок від БТІ. Тому здійснює вдвічі більшу кількість реєстраційних дій щодо нерухомого майна, ніж це прогнозувалося раніше.

Про це 27 листопада на брифінгу у Львові повідомив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

«Ми дійсно отримали велику кількість проблемних питань від БТІ. Останні три місяці минулого року БТІ практично не працювало в адекватному режимі, а створювало для нас проблеми. Не по всій державі, але у деяких містах у нас були дуже суттєві проблеми.

З 1 січня ми отримали всю хвилю незадоволених громадян. Якщо порівнювати кількість звернень громадян з питань реєстрації майна до Державної реєстраційної служби у лютому і кількість звернень за вересень або жовтень, вона зросла у шість разів», – повідомив Д.Ворона.

За його словами, насправді в державі не зросла кількість угод щодо майна, просто люди тепер дореєстровують те, що не було належно зроблено в БТІ.

«Все пояснюється дуже просто. Раніше треба було шість разів прийти до БТІ – чотири рази, щоб підготувати свою нерухомість до продажу, і ще два рази вже покупець мав прийти і зареєструвати нотаріально посвідчену угоду в БТІ. Тому часто після нотаріального посвідчення люди, які купили майно, за реєстраційною дією до БТІ вже не йшли. Цю проблему відкладали завжди на потім. Покупець квартиру купив, угоду у нотаріуса оформив і далі не йшов реєструвати у БТІ. Тепер ця хвиля людей, що накопичилася за всі роки незалежності, почала приходити до реєстраційної служби. Ми сьогодні дореєстровуємо всі ці речі», – пояснив Д.Ворона.

За його словами, планувалося, що до кінця 2013 року 30% реєстраційних дій в державі буде здійснювати реєстраційна служба, а 70% – нотаріуси.

«А сьогодні, на жаль, 40% роблять нотаріуси, а 60% дій робимо ми, тому що ми розгрібаємо всі ті проблеми, які накопичувалися за всі ці роки», – додав Д.Ворона.

Нагадаємо, з 1 січня цього року нотаріуси отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна на вторинному ринку.

Як повідомляв раніше голова Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона, до кінця року 70% договорів на нерухомість пройдуть через нотаріусів, Державна реєстраційна служба знадобиться українцям тільки в 30% випадків.

Взято тут.
Переглядів: 458 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024