Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Недобросовісний забудовник
19:45
Недобросовісний забудовник
Мешканці багатоповерхівки у Львові заявили, що забудовник здав аварійний будинок
 
Мешканці багатоквартирного житлового будинку на вул. Кавалерідзе, 27 у Львові вже п’ятий рік домагаються від забудовника та міської влади усунення недоліків будівництва та передачі будинку на баланс ОСББ.

Про це йдеться у зверненні мешканців цього будинку, яке надійшло на адресу редакції ЗІКу.
При цьому мешканці заявляють про бездіяльністю посадових осіб ДП «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма «Інтергал», Львівської міської ради, Управління капітального будівництва та Сихівської районної адміністрації.
Як сказано у зверненні, мешканці інвестували власні кошти у будівництво житла на умовах пайової участі. Між ними та ДП «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма «Інтергал» було укладено відповідні договори.
При цьому ДП «Інтергал-Буд» ТзОВ «Фірма «Інтергал» зобов’язалось забезпечити організацію та завершення будівництва будинку в II кварталі 2006 р. Акт Державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта від 26 березня 2007 р. затверджено 25.05.2007 p.
З метою захисту своїх прав мешканці створили юридичну особу – ОСББ, однак керівництво ДП «Інтергал-Буд» на численні звернення ОСББ та вимоги усунути недоліки будівництва не реагує.
У свою чергу Департамент містобудування Львівської міської ради запропонував створити комісію за участю усіх сторін та управління архітектури для перевірки скарги мешканців щодо неусунення недоліків будівництва та для вжиття заходів. Недоліки будівництва визнала і Сихівська районна адміністрація, однак їх усунуто не було.
«Листом від 27.01.2010 р. № 2504/128 Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради повідомлено міського голову про те, що забудовника (ДП «Інтергал-Буд») зобов’язано невідкладно встановити регулятор тиску на вводі системи водопостачання будинку № 27 по вул. Кавалерідзе. Однак станом на сьогоднішній день такого регулятора не встановлено», – сказано у зверненні.
Мешканці зазначаєть, що на сьогодні ДП «Інтергал-Буд» не передало будинок на баланс ОСББ, хоча об’єднанням вже фактично створена комісія, яка готова приступити до вивчення проектної документації, після чого приступити до складання та підписання відповідних документів. «У своїх листах підприємство зсилається на те, що замовником будівництва є Управління капітального будівництва JIMP, і саме воно повинно здійснити передачу будинку на баланс Об’єднання. Управління капітального будівництва ЛМР наше звернення проігнорувало», – йдеться у зверненні.
Мешканці пишуть, що будинок знаходиться у вкрай незадовільному стані: штукатурка в під’їздах та навколо будинку осипається, провалюється тротуарна плитка, біля гаражів відсутні сходи, викрадено стічні труби, не виконані роботи по благоустрою території, протікає дах тамбурів під’їздів та дах будинку, на стінах уже кинувся грибок, відсутнє замощення у підвалах, відсутня плитка на сходах будинку, не закріплено двері у підвальних приміщеннях, не працюють насоси підкачування води, є постійні неполадки із електроенергією тощо.
«Незрозуміло, як можна було приймати в експлуатацію об’єкт, якщо такий об’єкт знаходиться в аварійному стані. Фактично кошти інвесторів-фізичних осіб, які мали бути використані на виконання робіт у відповідності до затвердженого проекту, були розкрадені забудовником (в т.ч. генпідрядником, підрядниками)», – наголошують мешканці.
Окрім того, люди пишуть, що на сьогодні склалася аварійна ситуація з асфальтовим покриттям біля гаражів будинку: ґрунт просів і утворилися ями глибиною до 1 м і діаметром до 3 м. «Така ситуація створює загрозу руйнування фундаменту будинку, чинить перешкоди власникам гаражів, а найголовніше є небезпечною для життя та здоров’я дітей, що гуляють довкола будинку», – бідкаються мешканці.
Люди зазначають, що бездіяльність і халатне ставлення посадових осіб підприємства та органів місцевої влади до виконання своїх обов’язків завдає збитків власникам квартир, які змушені усувати допущені недоліки забудовника власними силами та коштом.
 
Взято тут.
Переглядів: 763 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024