Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2013 » Квітень » 20 » Наша весняна толока
16:17
Наша весняна толока
Весняна толока мешканців масиву "Пасічний".
 
В науці існує таке поняття як "Тео́рія розби́тих ві́кон — теорія, яку сформулювали Джеймс Вілсон (J. Q. Wilson) і Джордж Келлінг (G. L. Kelling) у 1982 році [1]. Відповідно до цієї теорії, якщо хтось розбив скло в будинку і ніхто не вставив нове, то незабаром жодного цілого вікна в цьому будинку не залишиться, а потім почнеться мародерство. Іншими словами, явні ознаки безладу і недотримання людьми прийнятих норм поведінки провокують оточення теж забути про правила."
 
Соціологи Гронінгенського університету (Нідерланди) провели шість експериментів з перевірки істинності теорії розбитих вікон.
 
Ось одих з них:
Перший експеримент проводили на вулиці, де багато магазинів, біля стіни будинку, де гронінгенці, приїжджаючи за покупками, паркують свої велосипеди. Біля цієї стіни стояв яскравий, добре помітний знак, що забороняв малювати на стінах. Спочатку стіна була чистою. Експериментатори повісили на кермо кожного велосипеда (всього велосипедів було 77) папірець зі словами «Бажаємо всім щасливих свят!» І логотипом неіснуючого магазину спортивних товарів. Сховавшись в затишному куточку, дослідники стали спостерігати за діями велосипедистів. На вулиці не було урн, тому людина могла або кинути папірець на землю, або повісити на інший велосипед, або взяти з собою, щоб викинути пізніше. Перші два варіанти розглядалися як порушення прийнятих норм, третій - як їх дотримання.
З 77 велосипедистів лише 25 (33%) повели себе некультурно. Потім експеримент повторили, при такій же погоді і в той же час дня, попередньо розмалювавши стіну беззмістовними малюнками. На цей раз насмітили 53 особи з 77 (69%). Виявлена різниця має високу ступінь статистичної значущості. Таким чином, порушення заборони малювати на стінах виявилося серйозним стимулом, що провокує людей порушувати інше загальноприйняте правило — не смітити на вулицях.
 
Теорія знайшла широке застосування на практиці - спочатку в Нью-Йорку, а потім і в багатьох інших містах США, Європи, Південної Африки, Індонезії і т.д. Ретельно стежачи за чистотою вулиць і змиваючи графіті зі стін, нью-йоркська влада не тільки привчила громадян вести себе культурніше, а й домоглася значного зниження злочинності у місті.
 
Ось така теоретична частина для обгрунтування необхідності дотримання чистоти не тільки у наших оселях, а й в під'їзді, подвір'ї на вулиці ... . І це справа не тільки комунальних служб, але й наша спільна з Вами мешканцями справа.
 
І сьогодні 20 квітня 2013 року в підтримку загальнонаціональної толоки наші мешканці провели толоку біля будинку.
По при песимістичні прогнози акція таки знайшла підтримку. Погожого суботннього ранку на дитячому майданчику зібралось позо 20 чоловік.
Мешканці сходились цілими сім'ями. Участь навіть взяли діти нарівні з дорослими, що є дуже свально.
 
Ось деякі фото цього дня.
 
Почали з дитячого майданчика
 
 
Особливо важлива ділянка на контролі у найменших учасників.
 
 
Татова наука.
 
 
Чим не Рембо, а Ви би знали скільки він мішків сміття зібрав!
 
 
Такою чистою ця дорога не була вже давно.
 
 
 
Замітала кухню і так захопилась, що не помітила, як на дворі опинилась
 
 
Все блистить, можна і додому.
 
 
Герої віника й совка!
 
 
Ну славно попрацювали, коли наступний раз?
 
Переглядів: 935 | Додав: superpia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 NiFle  
0
Було дуже приємно бачити стільки небайдужих людей нашого будинку. Відразу промайнула думка - разом ми сила! smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024