Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2009 » Вересень » 2 » Львів’яни вимагають громадських слухань щодо проекту готелю на пл. Міцкевича!
11:08
Львів’яни вимагають громадських слухань щодо проекту готелю на пл. Міцкевича!
За матеріалами ЗІК http://www.zik.com.ua/ua/news/2009/08/25/193611 від
25 серпня 2009 року
 
Львів’яни вимагають громадських слухань щодо проекту готелю на пл. Міцкевича!
Львів’яни, яких непокоїть доля пам’ятки архітектури на пл. Міцкевича,9, звернулися до владних органів із вимогою громадських слухань щодо проекту 6-поверхового готельно-адміністративного комплексу на землі, яка має подвійний охоронний статус – Державного історико-архітектурного заповідника та території, занесеної до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це сьогодні, 25 серпня, повідомив кореспонедент ЗІКу.
 
Як попередньо вдалося з’ясувати ЗІКу, забудовник «Центр розвитку нерухомості» подав готовий ескізний проект у Львівську міськраду на затвердження, але в публічному обговоренні не бачить потреби.
Натомість члени пам’яткоохоронних громадських об’єднань вважають, що проект має буди обговорений у найстисліші терміни.
Лист за підписом керівника програми моніторингу Державної пам’яткоохоронної політики Ярини Ясиневич із клопонанням про громадські слухання заадресували начальнику Управління архітектури, головному архітектору м. Львова Ю. Криворучку, начальнику відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» Ю. Лукашевському, голові Державної служби з питань національної спадщини М. Кучеруку, начальнику Управління охорони культурної спадщини ЛОДА В. Івановському, начальнику Управління охорони історичного середовища Л. Онищенко-Швець.
Зокрема, у листі вказується: «Із підвищенням висотності порушуються приписи Віденського меморандуму, що є обов’язковий для міст, в яких містяться об’єкти, включені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А саме: п. 14 «Існуючі історичні міста, особливо ті, що входять до списку всесвітньої культурної спадщини, потребують особливої політики планування та управління містом, для якої збереження історичної спадщини є головною метою. В цьому процесі автентичність та інтеграція історичних міст, які визначаються за різними чинниками, не повинні піддаватися ризику». П. 18 «Вироблення рішень щодо втручання сучасної архітектури в історичний міський ландшафт вимагає детального, уважного обговорення не тільки культурно-історичних і науково обґрунтованих методів та дослідження «ноу-хау» фахівців, а й активної участі громадської думки. Такий процес потребує дотримання відповідних вимог щодо правильності дій в окремих випадках, дослідження просторових зв’язків та діалогу між старим та новим, і в той же час поваги до автентичності та цілісності історичного середовища». П.24 «Містобудівна інфраструктура у зонах охорони має вживати всіх заходів, що спрямовані на дотримання характеру історичної тканини, забудови та контексту, а також пом’якшувати негативні ефекти від транспортного навантаження». П.26 «Інвестори й учасники будівельного процесу повинні пам’ятати, що розвиток сучасної архітектури в містах всесвітньої спадщини та в історичних містах є допоміжним до цінностей історичного міського ландшафту і залишається в певних рамках для того, щоб не піддавати ризику традиційний характер історичного середовища міста».
Віденський меморандум підготували і підписали такі міжнародні організації, як ЮНЕСКО, ICOMOS (Міжнародна рада з питань пам’яток і визначних місць), ICCROM (Міжнародний центр досліджень у сфері консервації та реставрації культурних цінностей), Організація міст всесвітньої спадщини, Міжнародна федерація ландшафтних архітекторів, Міжнародна спілка архітекторів, Міжнародна федерація житла і планування. Виконання цих рекомендацій для кожного цивілізованої людини, для кожного чиновника європейської країни не повинно бути предметом обговорень, а лише чіткого дотримання»
До речі, 16 вересня 2008 р. було ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо сприяння будівництву» № 509, який передбачає внесення низки змін до законів, що регулюють будівельну діяльність в Україні. Зокрема, до Закону України «Про планування і забудову територій» додано розділ IV-1 «Порядок врахування громадських і приватних інтересів при плануванні і забудові територій». У статтях 30-2, 30-3, 30-4, 30-5, 30-6, 30-7 зазначено процедури проведення громадського обговорення містобудівної документації та містобудівного обгрунтування. Це означає, що Закон зобов’язав кожну міську раду проводити громадські слухання і обговорювати проекти містобудівної документації, враховувати пропозиції громади.
Переглядів: 3050 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024