Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2010 » Грудень » 13 » Горе-кодекси
10:28
Горе-кодекси
Під Верховною Радою готуються спалити Житловий кодекс

У понеділок біля стін Верховної Ради громадські активісти планують провести акцію протесту проти ухвалення в другому читанні проекту Житлового кодексу.

Вони хочуть спалити документ у печі, повідомляє "Deutsche Welle".
Крім того, громадські активісти планують оприлюднити Маніфест проти Житлового кодексу та розповісти про всі загрози, які він становить для інтересів власників житла.
Як сказав один із організаторів акції, активіст молодіжної організації "Демократичний Альянс" Андрій Сидоренко, найбільшою небезпекою нового кодексу є позбавлення власників квартир права обирати компанії, які надаватимуть їм комунальні послуги.
Написаний малозрозумілою громадянам бюрократичною мовою Житловий кодекс, за словами активіста, надає право призначати мешканцям будинків обслуговуючі компанії, яким для цього буде достатньо опублікувати список будинків в будь-якій газеті.
За словами Сидоренка, відбиратиме ці компанії уряд за непрозорими критеріями.
На думку активіста, все це створює враження підготовки уярмлення українців в "житлове рабство" та побудови велетенських монопольних структур.
"Це буде черговий корупційний механізм. Отримати ліцензію зможуть одиниці. Ринок буде закритий. Буде існувати певна кількість управлінських компаній. Які будуть фактично володіти всім житлово-комунальним комплексом", - сказав Сидоренко.
Він зазначив, що в столиці вже зафіксовані випадки, коли забудовники накидали покупцям квартир у нових будинках новостворені управлінські компанії, які збирали платню за комунальні послуги в кілька разів вищу, ніж в середньому по Києву.
Сидоренко вважає, що Житловий кодекс, друге читання якого в парламенті заплановане на середину грудня, слід узагалі скасувати.
Натомість, на його думку, варто вдосконалити вже існуючі закони, що врегульовують діяльність ЖЕКів та їхні відносини з власниками житла.
Як відомо, у суботу у Києві пройшла акція протесту проти порушення прав людини, ухвалення Трудового й Житлового кодексів і пенсійної реформи "Анти-Йолка".

Взято з Zaxid.net
Переглядів: 758 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024