Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Черговий довгобуд
18:25
Черговий довгобуд
Львів’яни занепокоєні: з будинком на Лісній може повторитися історія з «Еліта-центром»
 
Люди, які інвестували свої кошти в будівництво житлового будинку компанією ВЕЕМ-будсервіс на вулиці Лісній у селі Зубра, сьогодні зібралися на протест. Будинок, який мав бути зданий в експлуатацію ще у 2008 році, досі не збудований.
 
 
 

Житловий будинок, вул. Лісна, 2Б

Про це повідомив кореспондент ЗІКу.
На сайті компанії повідомляється, що ««ВЕЕМ» завершує спорудження восьмиповерхового будинку по вул. Лісній у Львові. Будинок буде здано у третьому кварталі 2011 року». Однак, уже добігає кінця четвертий квартал, а люди й досі не можуть вселитися у куплене житло. Будинок почав зводитися з кінця 2007 року.
«Проблема в тому, що вже 5 років, як будується наш будинок. І ніяк не може завершитися. Забудовники нам постійно говорять, що їм бракує коштів, а куди пішли кошти людей, які придбали квартиру, до цього часу не знаємо. 59 квартир продано із 64. І нам досі не дали звіту, куди витратили кошти», – розповів один із мешканців Микола Вінців, який придбав квартиру наприкінці жовтня 2007 року.
Окрім того, він певен, що людей обдурили: спочатку будинок мав бути шестиповерховий, пізніше людей поставили перед фактом, що він буде восьмиповерховим. Обіцяно було індивідуальне опалення, насправді це не так. «Тоді ціна була набагато вища, ніж в інших новобудовах. Ми платили 6 тис. грн за метр квадратний. Але люди купилися на те, що буде 6-поверховий будинок, індивідуальне опалення тощо», – каже пан Микола.
«Будинок мав бути зданий у Ш кварталі 2008 року. Котлован вирили у 2007 році і почали продавати квартири. Спочатку все було добре, потім щось пішло не так, переробляли проект, міняли підрядників, – каже М. Вінців. Ми зайшли в глухий кут, нам діватися нікуди, ми юридично зовсім незахищені. Юристи нам казали, що ми навіть пайової участі не маємо. У договорі не передбачено якихось санкцій зі сторони забудовника за невчасно здане житло». «Ці люди, які купували квартири весною, їм казали, що зданий будинок буде 30 вересня. Ті, що у вересні, їм казали, що буде здано у грудні», – каже М. Вінців.
Покупці запевнили, що готов йти до кінця: якщо місцева влада їм не допоможе, готові дійти до Києва. «Ми не хочемо, щоб це був другий «Еліта-центр», – каже мешканець.
Водночас, як повідомила ЗІКу директор групи компаній ВЕЕМ, яка проводить продаж квартир, Ольга Скиба: «Будівництво житлового будинку на вул. Лісній – це інвестиційний проект. Це означає, що він будується за кошти людей, які купують квартири. Початок будівництво припав на кінець 2007-початок 2008 року. У зв’язку з тим, що у 2008 році була криза, вона торкнулася і будівництва. Впродовж 2008 року практично не було продано жодної квартири. За рік була продана 1 чи 2 квартири, тому не було можливості та коштів будувати цей дім. У 2009-2010 році ситуація трохи покращилася, і роботи проводилися, але ситуація не покращилася настільки, щоб можна було повністю добудувати цей об’єкт. На сьогоднішній день планових надходжень коштів є достатньо, щоб будинок добудувати і сума капіталовкладення, яка необхідна для будівництво, є зовсім незначна», – каже О. Скиба.
Вона пояснила, що на добудову будинку потрібно 2 млн грн. Однак, як каже Скиба, є люди, які купили квартири і повністю за них ще не розрахувалися. Люди недоплатили 1 млн 222 тис. грн. Окрім того є ще 5 непроданих квартир, за які фірма планує виручити 2 млн 400 тис. грн. «Ми теж зацікавлені якомога скоріше здати цей об’єкт», – переконує Скиба. «Тому ми плануємо завершити загальнобудівельні роботи до 1 січня 2012 року і розпочати здачу будинку в експлуатацію у першому кварталі 2012 року», – наголошує вона.
На запитання, чому на сайті компанії повідомляється, що будинок буде здано в експлуатацію у 3 кварталі цього року, Скиба відповіла: «Ми планували його здати у ІІІ кварталі 2011 року, але у зв’язку з тим, що був не такий швидкий темп продажу, кошти не надходили, а ми не залучаємо кредитні ресурси. Бо на сьогоднішній день і залучити кредит для житлового будівництва практично неможливо», – каже вона.
На запитання, чи були попереджені люди, що будинок зводиться виключно за їх кошти, Скиба відповіла: «У нас фірма вкладала гроші в первинний етап – купівля земельної ділянки, фундаменті роботи». На репліку, що у договорах у людей написано, що будинок мав бути зданий в експлуатацію у 2008 році, Скиба заявила: «Ми ввели додатки до договорів»..
Забудовник – директор компанії ВЕЕМ будсервіс Володимир Павлович також додав, що такого типу будинок будується щонайменше 1,5 роки. Але в процесі будівництва виявилися проблеми з ґрунтами. Змінився рівень ґрунтових вод, тому довелося міняти тип фундаменту. Це у 2-3 рази підняло вартість роботи і зайняло більше часу, бо довелося коригувати проект. На запитання, чи передбачені якісь штрафні санкції, якщо будинок не буде вчасно зданий? Скиба заявила, що ні. «Не передбачено, тому що це житлове будівництво. І багато речей не залежить від забудовника», – каже вона.
Зараз на цьому об’єкті залишилося провести штукатурні роботи і оздоблення місць загального користування, змонтувати ліфти, підвести електропостачання і газопостачання.
«Це близько 5% робіт до завершення», – каже Скиба.
Фірма в основному сподівається лише на кошти, які ще не доплатили покупці, і на те, щоб до кінця року продати 5 квартир. «Можливо, як варіант, якусь частину закриємо зі своїх оборотних коштів. Ми готуємося до такого на випадок негативного розвитку подій: можемо якусь частину робіт завершити, щоб закрити периметр, щоб можна було проводити роботи всередині, запустити тепло в будинок», – каже забудовник.
Та люди мало вірять, що до кінця року фірма встигне добудувати будинок. «Будинок майже готовий, але завершити його дуже важко. За ці кошти можна було збудувати вже два будинки», – каже М. Вінців. Наразі вони домовилися ще зачекати цих два тижні і перевірити, чи фірма виконує обіцянки, якщо ні – вдатися до інших дій.
 
Взято тут.
Переглядів: 1020 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024