Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2012 » Травень » 18 » Аналітика ринку
10:27
Аналітика ринку
Яке житло цікавить львів’ян

На ринку нерухомості городяни активно купують житло в новобудовах та польських люксах. Водночас "хрущовки” оминають

Навесні поволі оживає будівництво нерухомості. І хоч нового житла у Львові будують небагато, але попит на нього є, переконують експерти ринку нерухомості. Вони кажуть, що люди цікавляться новозбудованим житлом, але старе помешкання, зокрема класу люкс, також дуже популярне, але дороге.

Два фонди старого житла

Останнім часом ширяться чутки, що застарілий житловий фонд не користується популярністю і втрачає колишню надійність та економічну доцільність.

Так Ірина Яремко, голова Львівської рієлторської палати, каже, що треба розрізняти два фонди старого житла.

"Старий житловий фонд Львова можна умовно розділити на два фонди. До першого ми відносимо так звані польські люкси, а до другого – "хрущовки” та панельні будинки. Якщо говорити про польські люкси 1939 року забудови, то цей вид старого житла є популярним. А ось "хрущовки” та панельні будинки справді не популярні”, – розповіла "Пошті” Ірина Яремко.

Те, що "хрущовки” не купують, вона пояснює тим, що термін придатності цього виду житла закінчується. "Також у потенційних покупців створюється враження, що в "хрущовках” живуть люди похилого віку. Справді, цей фонд старого житла не цікавий покупцям”, – додає співрозмовниця.

Найдорожчі – польські люкси

Ірина Яремко розповідає, що найбільше у Львові купують новобудови. "Більше беруть новобудови, бо їх пропозиція значно більша, і люди купують те житло, яке можна буде потім продати, тобто ліквідне. Ціна квадратного метра в новозбудованому будинку в середньому становить 1100 – 1200 доларів ”, – пояснює вона.

Найдорожчий на ринку львівської нерухомості – польський люкс, але не всі можуть собі дозволити таке житло. "Польський люкс із дорогим ремонтом продати нелегко. Дуже малий відсоток потенційних покупців може дозволити собі купити таке помешкання. Ціна квадратного метра такого житла – від 1500 доларів ”, – каже Ірина Яремко.

У цей же час "хрущовки” менш популярні, а район Рогатки узагалі нікому не цікавий! "Рогатка – це промислова зона, і старе житло в цьому районі нікому не цікаве. Метр квадратний у "хрущовці” коштує приблизно 800-900 доларів”, – додає співрозмовниця.

Чинники, які впливають на ціну новобудови

Незважаючи на те, що новобудови справді популярні, кожен купує те, що йому по кишені. Голова Львівської рієлторської палати каже, що все залежить від фінансових можливостей покупця.

"Якщо фінанси не дозволяють придбати щось краще, то навіть молоді люди купують житло у "хрущовках”. Купують те, на що вистачає грошей!” – переконана Ірина Яремко.

Проте, вибираючи новозбудоване житло, люди звертають увагу на місце розташування будинку та вартість помешкання. "Наприклад, новобудови на вул. Ковельській не дуже популярні, бо це район бетонного заводу, до того ж там є каналізаційні стоки. Також новобудова, яка вже здана в експлуатацію і має право власності – привабливіша, бо покупець на 100% упевнений, що будинок добудований і в нього можна поселитися”, – пояснює Ірина Яремко.
Взято тут http://www.zagorodna.com/
Переглядів: 901 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024