Меню сайту
Опитування
Чи задоволенні Ви роботою ОСББ?
Всього відповідей: 26
Форма входу

Instagram

Ваш Дім. Масив "Пасічний".

Instagram Вітаю Вас Гість | RSS

 
 
Головна » 2009 » Жовтень » 4 » Вона працює
00:48
Вона працює
Тимошенко на Львівщині: Економічний форум, Євро-2012, церква
 
    На Львівщині триває ІX міжнародний економічний форум. На ньому вже побували Глава держави, представники Секретаріату та провідні експерти, а сьогодні приїхала Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. Заплановано, що під її головуванням відбудеться засідання Клубу регіональних лідерів, участь у якому візьмуть три екс-прем’єр-міністри України Анатолій Кінах, Юрій Єхануров, Валерій Пустовойтенко та інші.

  Прибувши до Львова, Юлія Тимошенко перш за все розпочала активне обговорення ходу підготовки Львова до Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. «Після зміни замовника реконструкції аеропорту роботи тут пішли значно динамічніше. Ми приємно здивуємо УЄФА. Львів впевнено буде приймати Євро-2012. У мене немає у цьому сумнівів», - каже вона.

За її словами, міський голова Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Микола Кміть працюють з будівельниками як одна команда. Прем’єр переконана, що і термінал, і злітно-посадкову смугу аеропорту здадуть в експлуатацію 2011 року.

За словами Тимошенко держава витратить на реконструкцію аеропорту у Львові до Євро-2012 понад 2 мільярди гривень, з них 1 мільярд гривень піде на реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту, а решта грошей – на будівництво нового терміналу. Окрім того, ще будуть виділені кошти на додаткові роботи. Якою буде ця сума, Тимошенко не уточнила.

«Однак загалом сума становитиме більше 2 мільярдів», - зазначила прем’єр.

  Окрім того, вона зазначила, що наступної середи, 7 жовтня, відбудеться засідання Кабінету Міністрів України з питань підготовки Львова до Євро-2012.

Як наголосила прем’єр, на цю зустріч запросять керівників міста та області – міського голову Львова Андрія Садового та голову Львівської ОДА Миколу Кметя, аби комплексно обговорити ті питання, які хвилюють місто у ході підготовки до футбольного чемпіонату. Мова буде йти і про фінансування робіт, і про правові питання.

Під час розмови начальник Головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик зазначив, що до грудня усі підготовчі роботи до реконструкції аеропорту Львів будуть завершені.


  Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко перед тим, як поїхати на IX Львівський міжнародний економічний форум, відвідала Собор св. Юра у Львові, де зустрілась з архієпископом Львівським УГКЦ, владикою Ігорем Возьняком. Як повідомив прес-секретар Львівської архієпархії УГКЦ Павло Дроздяк, зустріч відбулась у закритому режимі. За його словами, одне з питань, яке порушували, – освіта. «Владика Ігор Возьняк спілкувались з прем’єром про освіту, зокрема, згадували і про Український католицький університет», - розповів Дроздяк.

Він наголосив, що йому не відомі деталі розмови. Проте Дроздяк припускає, що питання стосувалось законопроекту, який планує прийняти Кабмін, і у якому говориться, що заклад, який хоче носити назву «університет», повинен налічувати певну кількість студентів. «За такими критеріями УКУ позбавляється свого статусу», - каже Дроздяк.

Також, як додає Дроздяк, під час розмови прем’єра з Владикою Возьняком виникло питання і, радше, пропозиція, щоб церкві було надано статус як юридичної особи. Було порушено питання реституції церковного майна, тобто повернення церкві тих приміщень, які по праву належать їй. Окрім того, під час зустрічі встигли обговорити різні питання, що стосуються  моралі в державі.


А вже після того, Тимошенко прибула до Трускавця, де під її головуванням розпочалося засідання Клубу регіональних лідерів.

За словами Тимошенко, основною темою круглого столу є стан розвитку регіонів після кризи. «Жоден уряд не хотів би працювати під час кризи. Однак криза – ненадовго. Я переконана, що у 2010 році вона відійде на задній план», - говорить Тимошенко.


  Під час свого виступу прем’єр не оминула увагою і проблем депресивних регіонів. За її словами, перетворення їх на перспективні - це буде першочерговим завданням держави після подолання економічної кризи. На думку прем’єра, цього можна досягнути, ввівши пільгове оподаткування для підприємств-інвесторів, що працюють у депресивних районах, а зокрема для підприємств, які займаються експортом продукції. За словами Тимошенко, саме за таким прикладом діяли такі країни, як Південна Корея. «За допомогою таких схем території депресивні перетворювалися на перспективні», - каже Тимошенко.

Що ж до політики в фінансуванні, прем’єр відзначила важливість змін бюджетного кодексу України, які були запропоновані урядом. Суть цих реформ полягала на осіданні податків у регіонах. «Наприклад, мова йде про податок на землю, доходи фізичних осіб. На жаль, на сьогодні ці реформи є заветовані, однак, я думаю, що вони стануть першими, з яких відкличуть вето у лютому наступного року», - говорить Юлія Тимошенко.


Нагадаємо, 1 жовтня стартував ІX Львівський міжнародний економічний форум «Вплив глобальної економічної кризи на інвестиційний клімат та перспективи залучення інвестицій у регіональні економіки України». Захід відкрив Президент України Віктор Ющенко.

Більше читайте -
http://obk.lviv.ua/eventday/6208.htm  

 
Переглядів: 858 | Додав: superpia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024